Blog

Büro Mobilyası ve Makam Takımları Seçerken Dikkat Edilecekler

Mobilyalar gündelik hayatımızda oldukça önemli yere sahiptir. Temel gereksinim olarak kullanımının haricinde, mobilyalar dekoratif amaçla da tercih edilmektedir. Kullanım alanı olarak konutların dışında işyerlerinde de mobilya gruplarına fazla miktarlarda rastlamak mümkündür. Özellikle ofis gibi ortamlarda büro mobilyası türleri yaygın şekilde karşımıza çıkar. İşyerleri içerisinde kullanılan mobilyalar, daire içerisinde kullanılan mobilyalara nazaran daha spesifik mobilya çeşitleridir. Mobilyalar tercih edilirken kullanım özellikleri haricinde dekoratif açıdan yarattığı etki de önemlidir. Malzeme kalitesi, renk, ahşap türü ve dizayn gibi birçok faktör mobilyaların tercih edilmesine sebebiyet veren faktörlerin başında gelir.

Mobilyalar modern çağa geçilmesi sebebiyle işyerlerinde de evlerdeki kadar önemli hale gelmiştir. İnsanların temel yaşam alanı oluşturması için koltuk, dolap, masa, sandalye, masa takımı ve benzeri mobilya gruplarına ihtiyaç duyarlar. Aynı durum işyerlerinde özellikle ofis ortamlarında karşımıza çıkar. Ofislerde bilindiği üzere fazla çalışanın olması ve masa başı işlerinin çok olması nedeniyle mobilya kullanımı çok daha elzem hale gelmiştir. Ofis mobilyası olarak karşımıza çıkan ürünler işyerlerinde çalışanların rahat ve kolay şekilde çalışabilmesi için gereklidir. Aksi halde rahatsız şekilde çalışma ortamı meydana gelerek iş veriminin düşmesi ve negatif ortamın oluşması söz konusudur.

Büro mobilyası kavramsal olarak ofisler veya bürolar içerisinde kullanılan mobilya ürünlerini kapsamaktadır. Mobilya tercihi yaparken fiyat performans dengesine dikkat edileceği gibi görsellik ve malzeme kalitesine de özen gösterilmelidir. Kullanım olarak çalışanların rahat edebileceği dayanıklı, uzun ömürlü mobilyalar seçilmelidir. Görselliği üst düzey olan ancak malzeme kalitesinin düşük olduğu mobilyalar kısa süre içerisinde yıpranarak deforme olacaktır. Bu durum tekrardan mobilya alımı ihtiyacının doğmasına ve ekstra maddi gidere neden olmaktadır. Ofis ve işyerlerinde kullanılan mobilyalar genellikle amaçlara ve ihtiyaca göre çeşitli türlere ayrılır. Bekleme koltukları, bankolar, yöneticilerin kullandığı mobilyalar ve makam takımı gibi mobilyalar işyerlerinde yaygın şekilde kullanılır.

Makam takımı ofis içerisinde oldukça önemli bir yere sahiptir. İşyerlerinde çalışanların haricinde üst düzey yönetici konumunda bulunan kişilerde bulunur. Müdür, müdür yardımcısı, halkla ilişkiler, insan kaynakları, muhasebe, CEO, firma sahibi ve akla gelen birçok göreve mensup kişinin şahsi odası bulunur. Şahsi odası bulunan bireyler için makam odası takımı ürünleri ihtiyacı ortaya çıkar. Takım halinde meydana gelen mobilyalar yöneticilerin odasında yer alan masa, koltuk, dolap, sehpa ve duruma göre koltuk gibi ihtiyaçları karşılar.

Büro mobilyası sadece kullanım açısından önem teşkil etmez. Aynı zamanda şirketlerin veya işyerlerinin itibar kazanımı içinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Kaliteli mobilyalar ve estetik görünüme sahip mobilya gruplarının kullanılması şirketin daha saygın görünmesine neden olacaktır. Müşteriler tarafından daha fazla itibar görülmesi nedeniyle kaliteli ve üst düzey büro mobilyası tercihi yapmak çok daha mantıklı olacaktır. İşyerinde kullanılan mobilya tercihlerinde ilk olarak uzun kullanım süresine dikkat edilmelidir. Alınan veya seçilen ürünlerin uzun yıllar boyunca şirket içerisinde kullanılması şirketlerin tasarruf yapması açısından oldukça önemlidir. Sürekli ve sık sık mobilya yenilemek yorucu ve uğraştırıcı olması nedeniyle alınan ürünlerin uzun süreli kullanımına dikkat edilmelidir. Ofis mobilyaları uzun süreli kullanımına uygun olması için kullanılan malzeme kalitesinin üst düzey kaliteye sahip olması gerekir. Bilindiği üzere mobilyalar belli ahşap, tahta, sunta ve ağaçlardan marangozhane gibi yerlerde üretilerek yapılan maddelerdir. Bu nedenle kullanılan ahşap kalitesinin üst düzey olması ömrünü ve yıpranma süresini de uzatacaktır.

Büro mobilyası tercihi yapılırken imalatçı ve üretim aşamasına hakim firmalardan seçim yapmak çok daha mantıklı olacaktır. İmalat aşamasına hakim olan firmalarda kaliteli ürünleri daha uygun ve ucuz fiyatlarla bulmak mümkün olacaktır. Normal şartlarda fiyattan tasarruf ederken kaliteden ödün veren şirketler ile karşılaşmak mümkün olabilir. Bu nedenle imalat aşamasına hakim olan ve fiyat performans dengesine özen gösteren kurumlardan tercih yapmanız kullanım ömrü açısından gereklidir. Ofis mobilyaları seçimi yaparken model, renk ve estetik görünüme de özen gösterilmesi gerekir. Dayanıklı, kaliteli ve üst düzey malzemelerden oluşan mobilyaların görsel olarakta kullanılacak ortamda estetik görünüm katması gerekir. Bu nedenle seçim yapılırken bütün faktörler ve seçenekler değerlendirilerek tercih yapılmalıdır. Öncelikle ihtiyaç tespiti ve büro mobilyası kullanılacak alanın büyüklüğü analiz edilmelidir. Alanın büyüklüğüne göre mobilyalara karar verilerek malzeme kalitesi, görsel ve dekorasyon etkilerine özen göstererek ihtiyaç duyulan mobilya temini yapılmalıdır.

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?
Aşağıdaki Temsilcilerimizden Birine Tıklayın
Ä°stanbul Showroom
Sales Support
Åžuan Online