Blog

Tasarım Ofis Mobilyaları Nelerdir?

Ofis mobilyaları, kurumunuzun karakterini yansıtan en önemli parçalardandır. Doğru bir mobilya tercihi ile ofis ya da büro gibi iş akışının yönetildiği alanlarda, kusursuz bir ortam inşa etmek mümkündür. Ayrıca ofis mobilyası tercihi, kurumun ya da firmanın itibarını güçlendirmesi ve etkili çalışma ortamı oluşturması açısından da önemlidir. En nihayetinde ofisler, çalışanların ve yönetim kademesinin günün çok büyük bir bölümünü geçirdiği alanlardır. Bu doğrultuda ofislerin mutlaka işlevsel, estetik, kullanışlı ve marka kimliğini yansıtan mobilyalarla dekore edilmesi gerekir.

Ofis mobilyaları, günümüzde oldukça farklı renk, model ve tasarım çeşitliliğine sahiptir. Bununla birlikte ofisiniz için tamamen özgün bir konsept belirlerdiyseniz ya da benzeri olmayan bir dekorasyon fikriyle yola çıktıysanız en doğru tercih özel tasarım mobilyalar olacaktır. Tasarım mobilyalar, kendi estetik perspektifinizi iş yaşamına dahil edebilme imkanı sunar.

Tasarım ofis mobilyalarının vadettiği bir diğer önemli avantaj ise iş akışınızı güçlendirmek ve personellerin birbirleri arasında kurduğu etkileşimi çok daha efektif kılmaktadır. En nihayetinde günümüzde iş akış süreci, birden fazla bireyden oluşan bir ekibin etkili koordinasyonu ile yönetiliyor. Etkili bir yöneyim ve ekip olma bilinci ise ancak doğru planlanmış bir iş ortamı ile mümkündür.

Doğru bir iş ortamı planlarken tamamen ihtiyaçlarınıza ve beklentilerinize odaklanmak en önemli kriterdir. Tasarım ofis mobilyaları tam da bu noktada taleplerinize cevap verebilir. Beklentilerinizi tam anlamıyla karşılayabildiği gibi ihtiyaçlarınızı en etkili şekilde kişiselleştirerek iş ortamını uygun şekilde dizayn etmenizi sağlar.

Tasarım Ofis Mobilyaları Tercih Ederken Nelere Dikkat Edilmeli?

Tasarım ofis mobilyaları da günümüzde aynı ölçüde oldukça zengin bir çeşitliliğe sahiptir. Dolayısıyla alternatifleri değerlendirirken en doğru tercihte bulunmanız için bazı detaylara dikkat etmeniz gerekir. Estetik beklentileriniz, içerisinde bulunduğunuz meslek grubu ya da sektör, çalışanların talepleri, kurumunuzun kimliği ve elbette mobilyaların sahip olduğu nitelikler dikkat etmeniz gereken en önemli kriterlerdir.

Estetik Beklentileriniz

Tasarım ofis mobilyaları tercih ederken klasik mobilyalardan farklı olarak estetik beklentileriniz çok daha önem arz eder. En nihayetinde talep ettiğiniz ofis mobilyası, tamamen özgün ve biricik bir tasarıma sahip olmalıdır. Bu doğrultuda estetik perspektifinize en uygun, kafanızda planladığınız dekorasyon fikrini etkili şekilde yansıtan mobilyaları tercih etmeniz gerekir. Tasarım mobilyalar söz konusu olduğunda son derece çarpıcı, dikkat çekici ve özgün detaylara ev sahipliği yapan modeller olduğunu söylemek mümkündür. Dolayısıyla tamamen estetik taleplerinize cevap verebilecek seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Sektör ve Mesleki Gereklilikler

Ofis mobilyası tercih ederken göz önünde bulundurmanız gereken en önemli kriter belki de içerisinde bulunduğunuz sektördür. Bir avukatlık bürosu ile inşaat alanında faaliyet gösteren ofis, aynı ihtiyaçlara sahip olmaz. Dolayısıyla içerisinde bulunduğunuz sektör ya da meslek grubu ihtiyaçlarınızı da aynı ölçüde belirleyecektir. Kitaplık, masa, sandalye, misafir mobilyası ya da yönetici mobilyaları tamamen sektörünüze hitap edecek detaylara sahip olmalıdır.

Çalışanların Talepleri ve İş Ortamının Karakteri

Ofis ve büro tasarımı yaparken bu yaşam alanının en nihayetinde bir iş ortamı olduğu akıldan çıkarılmamalıdır. İş ortamı ise çok büyük oranda bu yaşam alanının en önemli bileşeni olan çalışanlardan oluşur. Dolayısıyla tasarım ofis mobilyaları arasında tercihte bulunurken çalışanların, ekibin parçası olan tüm fertlerin talepleri mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Burada dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli kriter de iş ortamının karakteridir. Her ofis ve büro kendine özgü bir karaktere sahip olmalıdır. Bu doğrultuda tercihlerinizi karakteristik detaylarla belirlemek, dekorasyon sürecinde büyük bir artı sağlayacaktır.

Kurumsal Kimlik Tasarımı

Günümüzde ofis mobilyaları, kurumsal kimlik tasarımının önemli bir ayağı olarak kullanılıyor. Kurumsal kimlik, bir kurum, şirket, firma ya da markanın vermek istediği mesajı en etkili şekilde iletmesini sağlamak amacıyla yapılan çalışmalar bütünüdür. Ofiste kullanacağınız mobilyalar da bu çalışmalar bütününün önemli bir parçasıdır. Kurumsal kimliğinizi oluşturdunuz ve müşterileriniz ya da çalışanlarınıza bir mesaj vermeye karar verdiyseniz, mobilyalarınız da aynı ölçüde bu mesaja hizmet etmelidir. Renk, model ve tasarım tercihleri bu noktada kurumsal kimliğinizi yansıtma açısından son derece önemli detaylardır. Kurumunuzun reklam, pazarlama, tanıtım veya satış aşamasında kullandığı renkler, kurum kimliğini etkili biçimde yansıtmanızı sağlayacaktır.

Kalite ve Fonksiyonellik

Ofis ve büro ortamının tüm bileşenleri temel olarak fonksiyonel bir kullanım alanı oluşturulmasına hizmet eder. Ofis dekorasyonunda ana amaç her zaman işlevsel ve iş gelişimine uygun bir ortam dizayn edilmesi üzerine olmalıdır. Bu doğrultuda tercih edeceğiniz tasarım ofis mobilyaları, birden fazla işlevi yerine getirme kapasitesine sahip olursa, ofisin genel anlamda fonksiyonelliğini de güçlendirir. Dolayısıyla çalışanlar daha efektif bir iş ortamı içerisinde konforlu hareket edebilir. Ayrıca mobilyaların aynı ölçüde kaliteli olması da gerekir. Ofis mobilyalarında kalite, kurumsal kimliğe ve çalışanların rahat bir ortam içerisinde iş akışına dahil olabilmelerine imkan verir.

Dayanıklılık

Tasarım ofis mobilyaları, aynı zamanda dayanıklı olmalıdır. Mobilyaların dayanıklı bir yapıya sahip olması, maddi tasarrufun yanı sıra zamandan tasarruf etmenizi de sağlar. Daha sık mobilya yenilemek yerine, daha önce bir kez karar verip belirlediğiniz dekorasyon fikrini uygulamanız açısından önemli bir yere sahiptir. Dolayısıyla tercih edeceğiniz mobilyalar mutlaka dayanıklı ve sağlam bir yapıya sahip olmalı, uzun süre kullanılabilmelidir.

Genel Konsepte ve Temaya Uygunluk

Ofis mobilyaları arasında tercihte bulunurken göz önünde bulundurmanız gereken en önemli kriterlerden biri genel konsept ve temadır. Ofisler ve bürolar, birçok farklı odadan ya da bağımsız bileşenden oluşabilir. Misafirleri, ziyaretçileri ağırladığınız alanlar, yönetici odaları, çalışanların iş akışına dahil olduğu bölümler ofisin bütününü oluşturur. Tüm bu bağımsız birimlerde genel konsepte uygun mobilyaların tercih edilmesi gerekir. Böylelikle çok daha bütünlüklü, estetik, efektif ve dikkat çekici bir ofis dekorasyonu elde edebilirsiniz.

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?
Aşağıdaki Temsilcilerimizden Birine Tıklayın
Ä°stanbul Showroom
Sales Support
Åžuan Online